Je vaš avto pripravljen na sneg?

Verige za sneg so del zimske opreme, ki pri marsikom umanjka v prtljažniku avtomobila. Zakaj? Marsikdo misli, da tako ali tako s svojim avtom vozi le po mestu, kjer so ceste načeloma splužene, zato ne potrebuje nobene dodatne opreme razen zimskih gum. A že če se odpravite na izlet na bližnji hrib ali na kakšno sankanje ali smučanje, boste verige za sneg še kako potrebovali, saj so ceste do smučarskih središč velikokrat slabo prevozne brez njih.

Zaradi tega jih je dobro imeti vedno v prtljažniku ali pa vsaj v kleti oziroma garaži, da jih lahko nemudoma uporabite, če bi jih potrebovali. Nikoli namreč ne veste, kdaj bi vam mogoče lahko prišle prav. Če jih boste torej pospravili v prtljažnik, se boste na smučanje odpravili veliko bolj mirni, saj boste vedeli, da ste pripravljeni na vse.

Brez verig ali zimskim gum nikar na sneg!

Pozimi je treba po zakonu poskrbeti za ustrezno opremo. Vozniki se pri nas največkrat odločajo za zimske gume, s katerimi v zimskem času zamenjajo letne gume. A ustreza možnost glede na zakonodajo in glede na skrb za varno vožnjo so seveda tudi verige za sneg. Kaj je bolj primerno za vas, je odvisno od tega, kaj vam bolj ustreza, kakšen avto imate, kje največ vozite in kako pogosto, ter od različnih drugih dejavnikov. Vsekakor pa morate pozimi oziroma od 15. novembra do 15. marca poskrbeti za ustrezno zimsko opremo za vaš avto.

Enako velja v času izven tega obdobja, če se takrat na cestišču pojavijo snežne razmere. V takem primeru menjavanje pnevmatik lahko drago in zamudno, medtem ko lahko verige enostavno kar sami nataknete na gume, ko jih potrebujete, in spet odstranite, ko jih ne potrebujete več. Montaža je namreč zelo hitra in prav nič zahtevna – kako se jih montira si lahko pogledate tudi na različnih posnetkih na internetu in videli boste, da je res zelo preprosto.

Zimska oprema za avto

Avtomobilske verige za sneg so pomemben del zimske opreme. Nemalokrat slišimo novice o tem, da je recimo določen prelaz trenutno prevozen le z verigami. Če se recimo pozimi odpravljamo v Avstrijo, se nam tako lahko zgodi, da jih bomo potrebovali. Enako velja v primeru, da gremo kam na smučanje in podobno.

V mestih se sicer večinoma zanašamo na zimske gume, a v resnici nam tudi avtomobilske verige za sneg lahko pogosto pridejo prav in nič ni narobe, če jih imamo vedno v avtomobilu. Lepo zložene v posebej za to namenjeni embalaži v prtljažniku ne bodo zasedle skorajda nič prostora, zato res ni razloga, da jih ne bi imeli vedno s seboj. Poleg tega pa pod zimsko opremo, ki po zakonu sicer ni nujno obvezna, a jo je priporočljivo imeti v avtu oziroma v prtljažniku, spadajo še:

  • strgalo za led, s katerim očistimo avtomobilska stekla,
  • metlica za sneg,
  • zložljiva lopata,
  • topla deka ali odeja,
  • sredstvo za odmrzovanje ključavnic.

Verige za sneg vedno pridejo prav

Poleg vsega naštetega pa imajo verige za sneg še eno prednost. Zadnje čase so namreč zime velikokrat mile. To pomeni, da so ceste večino zime kopne in pravzaprav zimske gume potrebujemo le zaradi zakonodaje, ne pa zaradi vremena. Če imate v prtljažniku verige za sneg, je zakonu zadoščeno, saj imate vso potrebno opremo v primeru, da bi bila cesta zasnežena. Tudi zaradi tega je verige za sneg vedno dobro imeti v prtljažniku.

Kje kupiti verige?

Če želite kupiti cenovno ugodne, a hkrati tudi čim bolj kakovostne verige za sneg, izberite Withcar! Gre za spletno trgovino, ki ponuja prav vso dodatno opremo za vaš avto, poleg tega pa imajo še prijazne cene in vam omogočajo hitro dostavo, saj imajo veliko izdelkov vedno na zalogi, zato jih lahko zelo hitro dobite na dom.

Poskrbeli bodo, da bo vaš avto opremljen z različnimi strešnimi nosilci in prtljažniki, pa tudi avto tepihi in razno drugo zaščitno opremo za vaše vozilo. Seveda pa vam ponujajo tudi avtomobilske verige za sneg v različnih dimenzijah, med katerimi so gotovo tudi take, ki ustrezajo vašemu avtomobilu. Na voljo so verige za sneg:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *